Pianotechnici bevelen Het Systeem aan:

Elke op waarde geschatte piano zou beschermd moeten worden door het Piano Life Saver Systeem.
André Oorebeek
Concertpianotechnicus en pianorestaurateur
Amsterdam, Nederland

Mijn leven met die vele piano's om mij heen is een stuk gemakkelijker geworden dankzij het geavanceerde LIFE SAVER SYSTEEM van nu, vooral waar de luchtvochtigheids-omstandigheden problematisch zijn. Dit nog afgezien van het feit dat het LIFE SAVER SYSTEEM het instrument voor een lange tijd beschermt en de waarde ervan beslist behoudt.
PETER FUHRER
Pianoservice P. Fuhrer S.A.
Genève, Zwitserland

In Montpellier, het zuiden van Frankrijk wonen wij tussen de Middellandse Zee en de bergen van het Centraal Massief. Soms, gedurende de zelfde dag, vochtige wind (die van de zee naar de bergen waait) wisselt af met droge wind (die van de bergen naar de zee waait). Deze instabiele winden veranderen de stemming van de piano en de afregeling en zij veroorzaken schade aan stemblokken en zangbodems. In veel gevallen is het Dampp-Chaser Systeem de beste oplossing – zo niet de enige - om de schadelijke klimatologische effecten op de houtstructuur van de piano tegen te gaan.
MARC VALDEYRON
piano e forte
Montpellier, Frankrijk

Als pianorestaurateur heb ik de afgelopen 50 jaar bij honderden piano's de schadelijke werking van grote schommelingen in de luchtvochtigheid gezien. Het Systeem behoedt u niet alleen voor kostbare reparaties aan de meeste houten en metalen onderdelen, vilt en lijmverbindingen, het stabiliseert ook de toonhoogte en verbetert de aanslag en de toon aanmerkelijk.
LARRY CRABB
RPT, geregistreerd pianotechnicus en restaurateur
Installeerde sinds 1973 meer dan 1400 Piano Life Saver Systemen
Atlanta, GA, VS

Piano Life Saver Systemen verbeteren de werking van piano's drastisch. Ik heb honderden systemen geïnstalleerd en mijn vertrouwen in het product groeit bij elke installatie.
BOB RUSSELL
RPT, geregistreerd pianotechnicus; derde generatie
Cleveland, OH, VS


Als beroeps-pianotechnicus heb ik al ruim 30 jaar de schade en instabiliteit gezien die luchtvochtigheidsschommelingen kunnen veroorzaken.Dit is waarom ik het Piano Life Saver Systeem aan al mijn klanten van harte aanbeveel. De voordelen van dit product maken dat het zichzelf dubbel en dwars terugbetaald. Het is een fantastisch product en een “must” voor alle piano's.
BRUCE GENCK
Beroeps-pianotechnicus
Minneapolis, MN,VS

Elke nieuwe en gerestaureerde piano die mijn winkel verlaat is uitgerust met een Piano Life Saver Systeem. Het Systeem is de beste garantie voor een lang leven en de ideale klank voor de piano.
MATT GROSSMAN
RPT, Vintage Piano Works (Klassieke Pianorestauratie)
Louisville, Kentucky, VS

In mijn werk is het zeer belangrijk dat ik een goed gevoel krijg bij wat ik doe. Als ik een Piano Life Saver Systeem installeer dan voel ik me daar goed bij, zowel voor de piano als voor de piano-eigenaar.
WALLY MEISSNER
RPT, geregistreerd pianotechnicus
Installeerde sinds 1974 meer dan 1200 Piano Life Saver System
Eden Prairie, MN, VS

Waar het om gaat is dat bezitters van piano's zich bewust zijn van de rol die een stabiele vochtigheid speelt voor het welzijn van de piano de het behoud van zijn investeringswaarde. Een goed onderhoudsplan omvat onder andere de installatie van het Piano Life Saver Systeem.
ORI BUKAI
Pianotechnicus, -restaurateur, -detaillist
Allegro Pianos, Stanford, CT, VS

Vooraanstaande Pianotechnische opleidingen adviseren Het Systeem (In alfabetische volgorde)

North Bennet Street School

oston, Massachusetts, VS
www.nbss.org
De afdeling Pianotechniek van de NBSS is reeds lang een vurig bepleiter van klimaatbeheersing voor piano's. Naar onze mening biedt Dampp-Chaser de beste bescherming tegen de gevolgen van schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Het Piano Life Saver Systeem biedt de meest praktische manier om uw kostbare investering te beschermen en biedt u ook de meeste waar voor uw geld. Het doorgeven van kennis over systeeminstallaties blijft elk jaar opnieuw een belangrijk onderdeel van ons leerplan.

Randy Potter School voor Pianotechniek

www.pianotuning.com

Sinds het opstarten van onze school in Pianotechniek in 1986, heb ik duizenden studenten in meer dan 70 landen onderwezen over de voordelen die het Piano Life Saver Systeem verschaft. Hieronder anekdotes, die ik met u wil delen over de bewezen effectiviteit van Het Systeem:

Vaak bellen mijn studenten-pianostemmen mij op met de mededeling dat ze eindelijk een piano hebben gevonden (meestal een oude piano) om op te oefenen maar waarvan de stempennen zeer los zitten, zó los zelfs dat de pennen terug slippen en de piano niet op stemming wil blijven. Om zo'n piano te dumpen en een andere te kopen kost veel meer dan het installeren van een Piano Life Saver Systeem. O.K., zeggen ze dan. Dan bellen ze me een maand later of zo op en vertellen dan dat ze Het Systeem geïnstalleerd hebben en de pennen vaster zijn gaan zitten en dat ze nu het stemmen aan het oefenen zijn.... en soms is de piano zó verbeterd dat ze besluiten de piano te houden.

Ik heb meer dan 500 systemen in de piano's van mijn cliënten geïnstalleerd en beveel ze voor zowel nieuwe als oude piano' aan. Ik installeer altijd complete systemen mét de Smart Bracket.
-- Randy Potter, RPT

Universiteit van West-Ontario, Opleiding Pianotechniek

www.pianotech.uwo.ca

De universiteit van West-Ontario in London, Canada, heeft vanwege zijn ligging in het Grote Meren gebied last van extreme schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Dampp-Chaser heeft veel bijgedragen aan de stabilitieit van onze instrumenten. Er werden het afgelopen seizoen dertig vochtigheidsbeheerssystemen in de leden-studio's van de pianofaculteit geïnstalleerd en het is opvallend hoeveel stabieler de piano's zijn geworden. Dank u wel, Dampp-Chaser!

De Opleiding Pianotechniek van de Universiteit van West-Ontario heet Dampp-Chaser welkom op de universiteit voor het geven van uitgebreide cursussen over de werking van de vochtigheidsbeheerssystemen en de voorgeschreven methode van installeren.