Steunbetuigingen voor het Piano Life Saver Systeem. . .

Als musicus schrijf ik persoonlijk het functioneren van mijn nieuwe concertvleugel toe aan het Dampp-Chaser Systeem. Na de levering van mijn “droom-piano” in 2000 heb ik expres gewacht met het installeren van Het Systeem om te zien hoe lang het zou duren voordat de piano tekenen van vochtigheid en/of opzwellen zou vertonen..... Ik hoefde niet lang te wachten. Binnen twee maanden bleven er dempers hangen en enige toetsen klemmen. Ik liet meteen Het Systeem installeren en tot op de dag van vandaag functioneert mijn piano met grote souplesse. Als je het deksel open doet lijkt het alsof hij net uit de fabriek is gekomen.
John-Paul Jackson
Beroepspianist & pianotechnicus
Zuid-Californië, VS

Ik wilde u danken voor het aanbevelen van Dampp-Chaser. Mijn 40 jaar oude Steinway vertoonde tekenen van ouderdom en verwaarlozing door een vorige eigenaar. Ondanks de prachtige stemming uitgevoerd door Ken raakte de piano al na twee weken van stemming af. Ken repareerde de scheuren in de zangbodem en verving een aantal snaren. De nutteloze pogingen om een kwaliteits-klank te verkrijgen frustreerde mij. Toen stelde hij een bevochtiger voor omdat de piano naast een warmtebron staat. Nou zeg! Wat een verschil! De bevochtiger heeft de noodzaak voor steeds maar weer stemmen vooruit geschoven en het heeft de algehele geluidskwaliteit verbeterd. Dus wat is beter dan rozen op een piano of tulpen op een orgel? Dampp-Chaser brengt de vochtigheid en de tijdloze schoonheid van uw instrument weer op peil. Ik heb me laten overhalen en ben nog nooit zo gelukkig geweest.
Ashley Morin
Pianist
Whitehouse Station, NJ, VS

Sinds september 2008 heb ik een Dampp-Chaser Piano Life Saver Systeem in mijn Steinway M. De stemming is stabieler en die luidruchtige ontvochtiger die ik in mijn woonkamer liet lopen heb ik niet meer nodig. Mijn pianostemmer zegt dat hij beter op toon blijft en dat hij niet langer met de seizoenen mee het hele instrument qua toon moet optrekken of laten zakken. Ik gebruik deze piano voor veel van mijn opnames. Daarom is het belangrijk dat het in topvorm is.
Richard Shulman
Beroepspianist en componist
www.richheartmusic.com

Over de afgelopen vijf jaar is de stemming door Het Systeem gestabiliseerd en is het aantal noodzakelijke stemmingen voor mijn vleugel en piano afgenomen.
Ellen Berry
Pianodocent
Ontario, Canada

Hartelijk dank voor het installeren van mijn “Dampp-Chaser”. De resultaten zijn fabuleus! Mijn piano blijft nu op stemming, ondanks de seizoensveranderingen. Het spaarde mij niet alleen geld uit voor stembeurten maar het behoedde mij ook voor de ergernissen om valse koren en octaven te moeten aanhoren.
Linda Anderson
Pianodocent
Ann Arbor, MI, VS

Als pianospeler met een gevoelig oor, vind ik het nodig dat mijn piano op zijn best klinkt, anders speel ik er niet graag op. Hier in Minnesota hebben we hier het hele jaar door te maken met uitersten in hoge en lage luchtvochtigheid. Het Piano Life Saver Systeem doet al die tijd uitstekend werk door mijn piano stabiel te houden. Als gevolg hiervan blijft mijn piano van de ene tot de volgende stembeurt veel beter op toon. Ik weet nu dat mijn piano veel beter beschermd is tegen de hevige klimaatschommelingen waar wij hier mee te maken hebben. Ik beveel dit product beslist aan voor elke piano die te maken heeft met een steeds wisselende vochtige omgeving.
Bruce Genck, RPT
Pianist & pianotechnicus
St. Louis Park, MN, VS

Met het Piano Life Saver Systeem, die mijn Vleugel (een 240 cm Knabe uit 1906) beschermt, kan iemand er over 100 jaar nog steeds van genieten.
John Craig
Beroepspianist,
 
"Swimming with Nancy"

Ruim een decennium lang zorgde ik voor de piano's op de regionale Hoge School van Los Angeles. Twintig van hun vijftig piano's waren in een grote kamer. Steevast waren ze in de zomer allemaal 15 cents te hoog (als de relatieve vochtigheid 70 % hoog was) en 15 cents te laag in de winter (als de R.V. 20 % laag was). Formidabele stemmingsproblemen, zoals te verwachten. Jarenlang voerde ik campagne om, ten minste bij de 20 piano's in de studeerkamer, vochtigheidsbeheerssystemen te laten installeren. Uiteindelijk kreeg ik het groene licht en installeerde ze in alle piano's.

De seizoensgebonden schommelingen in toonhoogte werden onmiddellijk teruggebracht van 15 cents te hoog (in de zomer) en 15 cents te laag (in de winter) tot 3 cents te hoog en 3 cents te laag.....Een jaar later had iemand echter per ongeluk één van die systemen ontkoppeld. DIE piano was 15 cents te hoog terwijl alle 19 andere piano's slechts 3 cents te hoog waren. Een behoorlijk overtuigende demonstratie van de effectiviteit van de systemen.
Jim Wilson, RPT
Pianotechnicus
Sherman Oaks, CA,VS

Als KAWAI-distributeur voor een groot gebied hebben we piano's verkocht voor een grote verscheidenheid aan klimaten. We moedigen elke nieuwe eigenaar aan Het Systeem te installeren en een flink aantal kopers ziet er het nut van in en volgt ons advies op.

We zien dat piano's met de geïnstalleerde Piano Life Savers het beter doen dan degene zonder. Het is merkbaar qua stemvastheid maar, haast belangrijker, is er wel degelijk een verrijking van toon in de piano's, functionerend bij een optimale relatieve vochtigheid. Zij zijn niet alleen maar stabieler van toon maar klinken gewoon beter. We hadden een vergevorderde student die de hele tijd snaren brak. Nadat we een Life Saver gemonteerd hadden verminderde dit probleem aanzienlijk, zo ook met de stemvastheid.

In onze vorige showrooms, waar we een concert-serie runde, hebben we ook een piano voor optredens gehad. De ruimte was op een vliering waar uitersten in temperatuur en vochtigheid huis hielden. We installeerde een Life Saver onder de vleugel en zo gauw we het stabiel kregen, bleef het ook stabiel ondanks de extreme omstandigheden. We hebben het systeem ook met succes in een piano op een show gebruikt die in een enorme ruimte met een grillige air-conditioning stond. De piano hield stemming en de toon was uitstekend.

Ik geloof echt dat wie ook een piano bezit, ongeacht de leeftijd ervan, als vanzelfsprekend een Piano Life Saver zou moeten hebben; het is een fantastisch product.
Ian Burgess-Simpson
Pianodistributeur
Cape Town, Zuid-Afrika

Als beroepspianist en voltijds pianostemmer zou ik niet zonder een Dampp-Chaser onder mijn Baldwin-vleugel willen. De piano op A440 en de koren, de octaven en de andere intervallen op hun juiste wijdte houden is voor mij uitermate belangrijk. De Dampp-Chaser doet dat en schenkt me als ik aan het spelen ben grote voldoening. In Minnesota gaan we van extreem droge winters naar extreem vochtige zomers. Het zou onmogelijk zijn ons huis het hele jaar door op 42 % relatieve vochtigheid te houden. Het Systeem zorgt ook voor een optimaal spelend mechaniek en klavier door de schommelingen in de luchtvochtigheid onder controle te houden. Ik zou niet zonder willen!
Bob Clough
Beroepspianist & pianotechnicus
Minneapolis, MN, VS

Onder mijn kleine, gerestaureerde Vose & Sons-vleugel uit 1926, heb ik een compleet systeem. Het Systeem helpt echt om de stemming te behouden. Hier in Virginia krijgen we weer van min 20 C° tot plus 35 C° en daarom vertrouw ik erop dat het hout van mijn piano beschermd is. De frictie van de stempennen is het hele jaar door tamelijk constant, niet losser in de wintermaanden. Als technicus die een aantal systemen heeft geïnstalleerd kan ik zeggen dat ik van klanten geen enkele klacht heb ontvangen of dat Het Systeem niet doet wat het zou moeten doen. Ik ben u ook erkentelijk voor uw klantenservice. Als ik technische vragen heb of als ik een reserveonderdeel nodig heb vanwege een garantiekwestie is uw reactie uitstekend.
Kevin Shipe, RPT
Pianist & pianotechnicus
Fredericksburg, VA,VS

Ik heb een Dampp-Chaser systeem onder mijn Steinway-vleugel die de piano het hele jaar door nagenoeg op toon houdt en de effecten van de seizoensgebonden veranderingen in vochtigheid pareert. Ik werk de hele dag aan piano's van andere mensen waardoor ik niet zoveel aan mijn eigen piano toe kom als ik zou willen maar ik voel me een stuk beter wetende dat Het Systeem mijn piano in de veilige zone houdt. Ik kan Het Systeem aan al mijn klanten aanbevelen.
James Baker, RPT
Pianist & pianotechnicus
Matthews, NC, VS

Ik heb ruim 30 jaar een systeem in mijn piano gehad en de reden dat ik het erin deed is dat ik de piano wilde beschermen tegen barsten en roesten maar ook om het, tussen de stembeurten in, de hele tijd op stemming te houden. Ofschoon ik niemand voor pianostemmen hoef te betalen wil ik niet vaker stemmen dan noodzakelijk. Met Het Systeem in de piano hoef ik het niet vaker dan één á twee keer per jaar te stemmen en toch klinkt het altijd goed. Het is een geweldige investering en verzekeringspolis voor mijn piano.
Wally Meissner. RPT
Pianist en pianotechnicus
Eden Prairie, MN, VS

Mijn piano stamt nog van een plaatselijke universiteit als onderdeel van een koppel-transactie van meerdere piano's waarvan ik de aankoop heb geregeld. Twee van de Sohmer-piano's ontwikkelde scheuren in de zangbodem waarop Sohmer die verving. Ik kocht die twee piano's en plaatse er één in een openbare school onder voorwaarde dat er een Dampp-Chaser in geïnstalleerd zou worden. Dat apparaat is nog steeds in gebruik en heeft de piano gevrijwaard van nog meer schade. Tot de dag van vandaag is het een van hun beste piano's. Mijn piano heeft ook een dergelijk gescheurde zangbodem maar de D-C houdt de situatie onder controle, heeft probleemloos gefunctioneerd en heeft me veel genoegen verschaft.
Jim Birch, RPT
Pianist & pianotechnicus
Bethel, CT,VS

Toen ik 10 jaar geleden mijn als nieuw gerestaureerde Heintzman-concertpiano uit 1904 kocht vond mijn pianostemmer dat ik hem moest beschermen met een Piano Life Saver. Ik volgde zijn advies op. Tot mijn genoegen ontdekte ik dat het niet alleen gemakkelijk te onderhouden was maar dat de piano ook altijd goed op stemming bleef. We hebben hier in Ontario in de zomer een hoge vochtigheid en vaak zeer koude winters. Desondanks heb ik er vertrouwen in dat deze grote veranderingen niet zo schadelijk voor mijn piano zouden zijn als anders het geval zou zijn. Ik dring er bij iedereen met een mooie piano op aan te investeren in een Piano Life Saver Systeem.
Anne Francis, RPT
Pianist en pianotechnicus
Ontario, Canada

Ik zou graag een persoonlijke ervaring met het Piano Life Saver Systeem en een Yamaha C 5 (200 cm) met u willen delen. In een opnamestudio hier in de buurt stem en bespeel ik deze vleugel regelmatig. De studio is een state-of the-art voorziening met de nieuwste apparatuur en zeer gezochte modern-antieke “retro” voorwerpen. Het klimaatbeheersingssysteem voor het hele gebouw is in staat voor iedere kamer apart zowel de temperatuur als het vochtigheidsniveau te regelen. Afhankelijk van het seizoen en zelfs van een willekeurige dag van de week schommelde, zelfs met het vernuftige klimaatbeheersingssysteem in de studio, de intonatie van de piano's enorm. Bovendien werd de intonatie in bepaalde gebieden van de piano instabiel maar niet in andere. Dit was het meest te merken in het gebied C 5-G 6 (c''-g''') wat een belangrijk klinkend tonaal gebied van de piano is. Na het installeren van een compleet piano Life Saver Systeem verdwenen al die grillige intonatieschommelingen. De studio en alle musici, inclusief ikzelf, zijn erg blij met de stemvastheid van de piano's en het heeft ook mijn werk als pianostemmer aangenamer gemaakt. Iedere keer als ik hier kom weet ik wat ik kan verwachten. Ik schrijf dit volledig toe aan de installatie van het Dampp-Chaser Systeem en zou het voor iedere piano aanbevelen.
Shane Owenby
Pianist & pianotechnicus
Weaverville, NC, VS

Ik ben zowel amateurpianist als pianotechnicus. Ik vind dat alle piano's waarin ik Dampp-Chasers geïnstalleerd heb de meest stabiele piano's zijn om te onderhouden. Ik krijg geen telefoontjes over mechanische klachten die ik wel krijg over piano's zonder Dampp-Chaser. Ik vind dat vleugels-systemen het beste werken met een Undercover.
Bob Rustigian
Pianist & pianotechnicus
Rocky Hill, CT, VS