Hyldest til Piano Life Saver systemet. . .

Som musiker kan jeg takke Dampp-Chaser systemet for mit nye koncertflygels høje præstationsniveau. Da jeg i 2002 modtog mit drømmeinstrument, ventede jeg med at få systemet installeret for at se, hvor lang tid der ville gå, før flyglet viste tegn på at reagere på luftfugtigheden. Jeg skulle ikke vente længe… Inden der var gået to måneder blev dæmperne hængende oppe og nogle tangenter sad fast. Jeg fik straks installeret systemet, og siden har mit flygel fungeret upåklageligt. Når jeg kigger ind i instrumentet, ser det ud, som da jeg modtog det fra fabrikken.
John-Paul Jackson
Professionel pianist og pianotekniker
Sydlige Californien

Jeg vil takke Ken for at anbefale Dampp-Chaser. Mit 40 år gamle Steinway viste alderdomstegn og led under manglende vedligeholdelse af den tidligere ejer. På trods af de glimrende stemninger, som Ken udførte, var instrumentet falsk igen efter to uger. Ken reparerede revnerne i sangbunden og udskiftede nogle få strenge. Jeg var ved at blive frustreret over de forgæves forsøg på at opnå en god klang. Så foreslog han at installere en befugter, da instrumentet står op ad en varmekilde. Wow! Hvilken forskel! Befugteren har forbedret både stemmeholdbarheden og klangkvaliteten. Dampp-Chaser genopretter fugtigheden og den tidsløse skønhed, som dit instrument fortjener. Jeg har aldrig været lykkeligere.
Ashley Morin
Pianist
Whitehouse Station, New Jersey

Siden september 2008 har jeg haft et Dampp-Chaser Piano Life Saver System i mit Steinway M. Stemningerne er mere stabile, og jeg behøver ikke længere den larmende affugter, jeg plejede at have kørende i min stue. Min pianostemmer siger, at flyglet holder tonehøjden, så han behøver ikke at hæve eller sænke niveauet, pga. ændringerne i luftfugtigheden over året. Da jeg bruger dette flygel i mange af mine indspilninger, er det vigtigt, at det yder det optimale.
Richard Shulman
Professionel pianist og komponist
www.richheartmusic.com

Over de sidste fem år har systemet stabiliseret tonehøjden og reduceret antallet af stemninger på både mit flygel og mit klaver.
Ellen Berry
Klaverlærer
Ontario, Canada

Tusinde tak for installationen af Dampp-Chaser. Resultatet er fantastisk! Nu holder mit klaver stemningen bedre – selv gennem de skiftende årstider. Ikke kun har jeg sparet penge til stemninger, men også ærgrelserne ved at skulle lytte til falske enkelttoner og oktaver.
Linda Anderson
Klaverlærer
Ann Arbor, MI, VS

Jeg er en pianist med et fint gehør, og mit klaver skal lyde så godt som muligt, for at jeg nyder at spille på det. Her i Minnesota har vi både ekstremt høj og lav luftfugtighed i løbet af året, og Piano Life Saver Systemet sørger for, at mit klaver holder en stabil stemning året rundt. Mit klaver holder stemningen meget bedre mellem stemningerne, og jeg ved, at det bliver beskyttet mod de store klimaudsving, vi oplever. Jeg anbefaler på det varmeste dette system til et hvilket som helst klaver eller flygel, der står i et miljø med skiftende luftfugtighed.
Bruce Genck, RPT
Pianist & pianotekniker
St. Louis Park, MN, VS

Når Piano Life Saver Systemet beskytter mit flygel (et 240 cm. Knabe fra 1906), vil det stadig kunne bruges af nogen om 100 år.
John Craig
Professionel pianist, "Swimming with Nancy"

Tusinde tak for installationen af Dampp-Chaser. Resultatet er fantastisk! Nu holder mit klaver stemningen bedre – selv gennem de skiftende årstider. Ikke kun har jeg sparet penge til stemninger, men også ærgrelserne ved at skulle lytte til falske enkelttoner og oktaver.
Linda Anderson
Klaverlærer
Ann Arbor, MI, VS

I over 10 år tog jeg mig af instrumenterne på et college i Los Angeles området. 20 af deres 50 instrumenter stod i ét stort rum. Om sommeren stod de altid 15 cent for højt (når luftfugtigheden var oppe på 70 %) og 15 cent for lavt om vinteren (med en luftfugtighed så lav som 20 %). Det medførte selvsagt en masse stemmebøvl. I årevis pressede jeg på for at få installeret klimaanlæg i de 20 instrumenter i øvelokalet. Til sidst fik jeg grønt lys, og jeg installerede anlæg i alle instrumenterne. Udsvingene i tonehøjden blev straks reduceret fra +/- 15 cent til +/- 3 cent.

DEt år senere blev strømmen på et af anlæggene ved et uheld koblet fra. Pludselig stod dette klaver 15 cent for højt, mens de 19 andre stod 3 cent for højt. En meget overbevisende demonstration af systemets effektivitet.
Jim Wilson, RPT
Pianotekniker
Sherman Oaks, Californien

Som Kawai-forhandler for et stort område sælger vi instrumenter til kunder med meget varierende klimaforhold. Alle, der køber et instrument, bliver opfordret til at få systemet installeret, og en stor andel at kunderne kan se fordelene ved det og følger vores råd.

Vi oplever, at de instrumenter, der har Piano Life Saver Systemet installeret, klarer sig bedre, end dem, der ikke har. Det er selvfølgelig tydeligt i forhold til stemmestabilitet, men næsten mere vigtigt er der en klar forbedring af klangen i de instrumenter, der står under optimale luftfugtighedsforhold. En student købte et instrument hos os, men sprang hele tiden strenge på det. Efter vi installerede et Life Saver System, reduceredes problemet drastisk, og stemningen holdt bedre.

I vores tidligere udstillingslokaler havde vi koncerter på et instrument. Salen lå på et loft, hvor både temperatur og luftfugtighed var ekstrem. Vi installerede et Life Saver på flyglet, og så snart det stabiliserede sig, forblev det stabilt på trods af de vanskelige forhold. Vi har også brugt systemet i et flygel til en koncert i en enorm hal med uforudsigelige luftforhold. Flyglet holdt stemningen og klangen var fremragende.

Jeg mener, at alle, der ejer et klaver eller flygel, nyt eller gammel, bør have et Piano Life Saver. Det er et fantastisk produkt.
Ian Burgess-Simpson
Pianoforhandler
Cape Town, South Africa

Som professionel pianist og fuldtids professionel pianostemmer ville jeg nødigt undvære et Dampp-Chaser i mit Baldwin flygel. At holde flyglet på A440Hz og enkelttoner, oktaver samt de andre intervaller i det rette forhold er utrolig vigtigt for mig. Dampp-Chaser klarer det, og det giver mig stor tilfredsstillelse, når jeg spiller. I Minnesota svinger vi mellem ekstremt tørre vintre og ekstremt fugtige somre. Vi kan umuligt holde en luftfugtighed på 42 % året rundt i vores hjem. Ved at kontrollere fugtigheden sørger systemet også for, at mekanikken yder det optimale. Jeg ville ikke undvære det.
Bob Clough
Professionel pianist & pianotekniker
Minneapolis, MN, VS

Jeg har et komplet system på mit lille, restaurerede Vose & Sons flygel fra 1926. Dette system hjælper virkelig med at holde tonehøjden. Her i Virginia har vi store udsving i vejret, men jeg er tryg ved, at mit flygel er beskyttet. Stemmenaglernes gang i stemmestokken ændrer sig ikke meget i løbet af året – de er ikke løsere i vintermånederne. Som pianotekniker har jeg installeret en del systemer, og jeg har aldrig fået klager over, at de ikke virker, som de skal. Jeg vil også gerne udtrykke min tilfredshed med Dampp-Chasers kundeservice, som altid er hjælpsomme, når jeg har tekniske spørgsmål eller mangler reservedele til garantireparationer.
Kevin Shipe, RPT
Pianist & pianotekniker
Fredericksburg, VA,VS

Jeg har et Dampp-Chaser system i mit Steinway flygel, og det holder tonehøjden næsten stabil hele året rundt og bekæmper effekten af årstidernes udsving i luftfugtigheden. Jeg arbejder med andre folks instrumenter hele dagen, så jeg servicerer ikke mit eget flygel så ofte, som jeg burde. Derfor er det rart at vide, at systemet klarer en del af opgaven for mig. Jeg anbefaler systemet til alle mine kunder.
James Baker, RPT
Pianist & pianotekniker
Matthews, NC, VS

Jeg har haft et system bygget ind i over 30 år. Jeg fik det installeret for at beskytte mit flygel mod revner og rust men også for at opnå bedre stemmeholdbarhed. Selvom jeg ikke skal betale nogen for at få mit flygel stemt, ønsker jeg ikke at gøre det oftere end nødvendigt. Med systemet installeret behøver jeg ikke at stemme det mere end en eller to gange om året for at opretholde en god stemning. Det er en god investering og en god forsikringstilgang til mit flygel.
Wally Meissner. RPT
Pianist en pianotekniker
Eden Prairie, Minnesota

Mit klavers liv startede som en del af et større indkøb af instrumenter til et lokalt universitet. To af Sohmer klavererne sprak i sangbunden, så Sohmer erstattede dem. Jeg overtog de to skadede klaverer og fik det ene placeret på en privatskole med den klausul, at et Dampp-Chaser system skulle installeres i det. Systemet fungerer stadig, og det har holdt klaveret frit for yderligere skader. Det er stadig et af deres bedste instrumenter. Mit klaver havde tilsvarende en revnet sangbund, men Dampp-Chaser ordnede situationen, og det har givet mig mange års problemfri service og fornøjelse.
Jim Birch. RPT
Pianist & pianotekniker
Bethel, Connecticut

Da jeg for ti år siden fik restaureret mit Heintzman opretstående klaver fra 1904, syntes min pianotekniker, at jeg skulle beskytte det med et Piano Life Saver System, og jeg fulgte hans råd. Ikke kun fandt jeg klaveret nemt at vedligeholde, men det holdt altid stemning, hvilket jeg tillægger systemet. I Ontario har vi høj luftfugtighed om sommeren og ofte meget kolde vintre, men jeg føler mig overbevist om, at disse store udsving ikke er så skadelige for mit klaver, som de ville have været uden systemet. Jeg opfordrer alle med et godt instrument til at investere i Piano Life Saver Systemet.
Anne Francis, RPT
Pianist en pianotekniker
Ontario, Canada

Jeg vil gerne dele en personlig erfaring med et Piano Life Saver System og et Yamaha C5 (200 cm.), som jeg regelmæssigt stemmer og spiller på i et lokalt studie. Det er et moderne studie med det nyeste udstyr såvel som nogle klassiske samlergenstande. Klimaanlægget, der er installeret i bygningen, kontrollerer temperatur og luftfugtighed for hvert rum individuelt. Selv med dette avancerede klimaanlæg, varierede instrumentets intonation med årstidernes og indimellem endda i løbet af få dage. I tillæg hertil ændrede stemningen sig i nogle områder at instrumentet, mens den var stabil i andre. Ustabiliteten var mest udtalt i området C5-G6, hvilket er det vigtige melodiområde. Efter installation af Piano Life Saver Systemet forsvandt de finurlige udsving i intonationen. Folkene i studiet og brugerne af flyglet, mig selv inklusiv, er meget glade for stemmeholdbarheden, og systemet har også gjort mit arbejde som pianostemmer mere tilfredsstillende og forudsigeligt. Dette tilskriver jeg Dampp-Chaser systemet, og jeg anbefaler det til alle klaverer og flygler.
Shane Owenby
Pianist & pianotekniker
Weaverville, North Carolina

Jeg er amatørpianist samt pianotekniker. Jeg oplever, at alle de instrumenter, jeg har installeret Dampp-Chaser i, er de mest stabile at servicere. Kunder med Dampp-Chaser ringer ikke med mekanikproblemer, som andre kunder gør, og jeg skal aldrig rette meget på tonehøjden på et instrument med systemet bygget ind. Flygler bør have monteret Dampp-Chasers dækken under instrumentet, for at systemet virker bedst.
Bob Rustigian
Pianist & pianotekniker
Rocky Hill, Connecticut